Inside the Metaverse

Before, 
Reality all there was...

Regie: 
Steven Dhoedt
Produktie: 
Visualantics
Speelduur: 
52 min.

Inside the Metaverse toont een waaier aan personages van over de hele wereld en met verschillende achtergronden voor wie de virtuele wereld een belangrijk onderdeel van hun leven is geworden.

De spectaculaire groei van de telecommunicatie en informatietechnologie in de laatste twee decennia heeft onze samenleving op een kantelpunt gebracht. De realiteit zoals wij die kennen is niet meer dezelfde maar heeft zich in tweeën gesplitst: een feitelijke, fysieke realiteit en een synthetische, virtuele realiteit. Dit online universum noemen we de ‘Metaverse’.

Aan de basis van de Metaverse ligt de opkomst van online virtuele werelden en de aanzienlijke groei van virtuele gemeenschappen. In relatief korte tijd heeft dit fenomeen zich ontwikkeld van speelplaats voor computergeeks tot een globale markt waar duizenden mensen hun brood verdienen met virtuele goederen. Nu ook de eerste virtuele miljonairs zijn opgestaan is de gold rush niet meer te stoppen.

Gebruikers over de hele wereld groeperen zich in virtuele gemeenschappen op basis van interesse en subgroepen. Hier vinden ze een samenhorigheidsgevoel dat voor sommigen onder hen ontbrak in de ‘echte’ wereld.

Als mensen zullen we moeten leren om te gaan met deze verschuiving in de realiteit. Indien we daar niet in slagen gaan we een toekomst tegemoet waar de technologie ons steeds meer zal isoleren. Net zoals een astronaut in de ruimte: Via telecommunicatie verbonden met de hele wereld, maar tegelijk toch zo alleen.

Facts & Figures: 

Nederlands/Engels/Koreaans/Chinees gesproken.
Engels ondertiteld.
Kleur, Stereo, HD, 16:9. 

Beschikbaar op HDCAM, DigiBeta, DVD en verschillende digitale formaten. 

Extra: 

Aanwezigheid regisseur mogelijk.

Contact: 

Visualantics – www.visualantics.net
 info@visualantics.net – 02 560 21 27